Claimly voor Expats

Als expat in een nieuw land kan het vinden van betaalbare huisvesting een overweldigende uitdaging zijn. In Nederland, waar een aanzienlijk tekort aan huisvesting is, maken verhuurders en vastgoedmakelaars misbruik van deze situatie om nietsvermoedende expats uit te buiten.

⁠Bij Claimly zetten we ons in om expats te helpen een eerlijke huurprijs te verkrijgen. We erkennen dat het, vooral voor nieuwkomers in het land, gemakkelijk is om een doelwit te worden voor verhuurders en makelaars die de urgentie en een gebrek aan lokale juridische kennis uitbuiten.

Onze expertise op het gebied van woningwetgeving en de lokale markt stelt ons in staat om effectief op te komen voor uw belangen. We beheren het hele proces voor u: van het evalueren van uw huidige huur tot het onderhandelen met uw verhuurder en het vertegenwoordigen van u gedurende de gehele procedure bij de huurcommissie.

Wat ons onderscheidt, is onze garantie: als we uw huur niet kunnen verlagen, betaalt u ons niets. Dit beleid zorgt ervoor dat ons succes direct gekoppeld is aan uw voordeel. We slagen alleen als we een positief verschil in uw situatie maken. Met onze ondersteuning kunt u zich concentreren op het settelen in uw nieuwe leven en genieten van uw tijd in Nederland, vrij van de zorg om te veel huur te betalen. Vertrouw op onze expertise om u door de juridische en onderhandelingsprocessen te leiden, zodat u eerlijk en rechtvaardig wordt behandeld.

Voorbeeld case

We zien veel gevallen voorbij komen waarin onterechte service kosten worden gerekend. Zo ook in een nieuws artikel van de Telegraaf. In Amsterdam-West heeft een huurder met succes €16.500 aan onterecht betaalde servicekosten teruggevorderd via de kantonrechter. Deze zaak benadrukt de onjuiste verwerking van servicekosten door de verhuurder, inclusief de kosten voor meubilering en de maandelijkse bijdrage aan de Vereniging van Eigenaren (VvE). De huurder betaalde maandelijks €1.500, waarvan €760 als servicekosten werd aangemerkt. Onder deze servicekosten vielen onder meer €450 voor meubilering, waarbij ten onrechte keukenapparatuur werd meegerekend. De rechter stelde vast dat de kosten voor meubilering slechts €47,99 per maand mochten zijn, aangezien keukenapparatuur, als onroerende zaken, niet in deze kosten opgenomen mogen worden. Daarnaast oordeelde de rechter dat de maandelijkse VvE-kosten niet aan de huurder doorberekend mogen worden, aangezien deze kosten de verantwoordelijkheid van de woningeigenaar zijn. Dit vonnis verduidelijkt dat servicekosten, bovenop de kale huur, enkel mogen bestaan uit kosten voor zaken als energie en water, huismeesterdiensten, administratie, het gebruik van meubels en stoffering, en het onderhoud en energieverbruik van gemeenschappelijke ruimtes. Voor meubels en stoffering is er een toegestane doorbelasting van 20 procent van de verkoopwaarde per jaar aan de huurder.

Claimly kan je helpen te navigeren in deze regels om je te veel betaalde servicekosten terug te proberen te krijgen. Klik op de onderstaande knop om een gratis advies aan te vragen.