Huurverhogingen vaak ongeldig door oneerlijke huurcontracten

Ben je een huurder in de vrije huurmarkt die gefrustreerd is door jaarlijkse huurverhogingen? Claimly heeft goed nieuws voor je!

Annulering van Huurverhogingen

De rechtbank van Amsterdam heeft recentelijk huurverhogingen in de vrije huurmarkt geannuleerd. Dit betekent geen huurverhogingen meer en het recht op vergoeding voor eventueel te veel betaalde huur. Deze uitspraak heeft verstrekkende gevolgen voor huurders in de vrije huurmarkt.

Onrechtmatige Clausules in Huurovereenkomsten

Veel huurcontracten bevatten een clausule die verhuurders toestaat om de huur jaarlijks te verhogen met een inflatiecorrectie plus een extra verhoging van maximaal 5%. Echter, onder Europese consumentenbeschermingswetten worden dergelijke clausules als oneerlijk beschouwd. Als gevolg hiervan zijn huurverhogingen op basis van deze clausules ongeldig.

Wat Dit Voor Jou Betekent

Als je huurt in de vrije markt, is het waarschijnlijk dat je huur niet verhoogd had mogen worden, aangezien meer dan 90% van de huurcontracten deze oneerlijke bepaling bevatten. Als je huur is verhoogd, kom je mogelijk in aanmerking om deze terug te draaien en een vergoeding te ontvangen voor het te veel betaalde bedrag.

Een Voorbeeld

Laten we zeggen dat je huur in 2019 €1.000 per maand was en sindsdien is gestegen naar €1.200 vanwege jaarlijkse verhogingen. Dit maandelijkse verschil van €200, als gevolg van de oneerlijke clausule, betekent dat de huur op €1.000 had moeten blijven. Je verhuurder is verplicht om alle te veel betaalde bedragen terug te betalen.

Actie Ondernemen

Ondanks de beslissing van de rechtbank zullen verhuurders huurverhogingen niet automatisch terugdraaien of te veel betaalde bedragen terugbetalen. Claimly, met meerdere jaren ervaring in huurdersbelangen en expertise in huurrecht, kan ervoor zorgen dat je krijgt waar je recht op hebt. We werken op basis van no-cure, no-pay, dus onze betaling is afhankelijk van het succesvol terugdraaien van je huurverhoging.

Meld je Nu Aan

Wacht niet langer! Neem contact op met Claimly om je huurverhoging terug te draaien en te veel betaalde huur terug te krijgen.

Wie wordt Beïnvloed?

Huurders die huren van de volgende partijen worden in het bijzonder getroffen, omdat deze verhuurders doorgaans de oneerlijke huurverhogingsclausule opnemen:

  • MVGM

  • Van ’t Hof Rijnland

  • Schep Vastgoedmanagers

  • Vesteda

  • VB&T

  • Lieven de Key

Als je verhuurder niet in de lijst staat, gebruik dan onze Quick Scan Huurverhoging om te controleren of je in aanmerking komt, of registreer je direct bij ons om je opties te verkennen.